ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΕΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ (ΜΑΤΙΑ ΓΑΤΑΣ)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ - ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΑΥΤΟΑΝΑΛΑΜΠΟΝΤΑ (ΗΛΙΑΚΑ)


Οι ανακλαστήρες οδοστρώματος ή «μάτια γάτας» όπως συνηθίζεται να λέγονται, αποτελούν ένα πολύ σοβαρό στοιχείο της σημερινής οδικής ασφάλειας. Ο αριθμός και οι ταχύτητες των οχημάτων είναι τέτοιες, ώστε η παραμικρή ασάφεια στην πορεία τους μπορεί να γίνει πρόξενος σοβαρών ατυχημάτων. Τα μάτια γάτας οριοθετούν το οδόστρωμα ημέρα και νύχτα με τα αντανακλαστικά στοιχεία που διαθέτουν Επίσης υπάρχουν μάτια γάτας «αυτοφωτιζόμενα» που διαθέτουν φωτοκυψέλες οι οποίες την ημέρα φορτίζουν τους συσσωρευτές που διαθέτουν και τη νύκτα φωτίζουν τη διαδρομή που εξυπηρετούν. Ιδιαίτερα χρήσιμα για την οριοθέτηση παρτεριών, διαγραμμισμένων χώρων, αυτοκινητοδρόμων κλπ. Διακρίνονται από απόσταση έως 1km.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ - ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ

 

Υπάρχουν μάτια γάτας μεταλλικά (αλουμίνιο) και συνθετικά (ABS).  Τα μεταλλικά χρησιμοποιούνται σε αυτοκινητοδρόμους με μεγάλη κυκλοφοριακή φόρτιση, ενώ τα συνθετικά σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Τα αυτοφωτιζόμενα είναι πάντα μεταλλικά. Όλα ανταποκρίνονται στους κανονισμούς της Ε.Ε.


Μεταλλικά μάτια γάτας, διπλής όψεως διαστ. 108Χ100Χ20mm
Χρώμα: κίτρινο κεχριμπαρένιο, λευκό

Πλαστικά μάτια γάτας, διπλής όψεως διαστ. 108Χ100Χ20mm
Χρώμα: κίτρινο κεχριμπαρένιο, λευκό


ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Τα μάτια γάτας διαθέτουν στο κάτω μέρος κορμό ο οποίος τοποθετείται σε ανάλογη οπή που έχουμε προηγουμένως ανοίξει στο οδόστρωμα και την οποία γεμίζουμε προηγουμένως με ειδική εποξειδική κόλλα. Για περισσότερες πληροφορίες τοποθέτησης να μας συμβουλευτείτε.

Πάνω
 


ΑΥΤΟΑΝΑΛΑΜΠΟΝΤΑ (ΗΛΙΑΚΑ)

Η ηλιακή ενέργεια της ημέρας γίνεται φως την νύxτα για να φωτίζει τον δρόμο σας.


Οι αυτοαναλάμποντες ανακλαστήρες τοποθετούνται στο οδόστρωμα και ιδιαίτερα στα επικίνδυνα σημεία στροφών, σε νησίδες ασφαλείας. Ακόμη σε  'ζέμπρες' σύγκλισης ή διασταυρώσεις  δρόμων και γενικά σε όλα τα σημεία που οι οδηγοί δυσκολεύονται να διακρίνουν στο σκοτάδι.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :

Με φωτοκυψέλες που διαθέτουν στο επάνω μέρος του μεταλλικού σώματος, συλλαμβάνουν και αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια την ημέρα με την βοήθεια πυκνωτών ή συσσωρευτών και την αποδίδουν την νύχτα με την βοήθεια των φωτιστικών διόδων (LED) που διαθέτουν. Η διαδικασία είναι αυτόματη και δεν απαιτεί οποιαδήποτε επέμβαση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ :

  • Εξασφαλίζουν ορατότητα στα επικίνδυνα σημεία της διαδρομής κατά τις νυκτερινές ώρες, σε απόσταση έως 1000 Μ ακόμη και με άσχημες καιρικές συνθήκες.  Συντείνουν έτσι στην μείωση των οδικών ατυχημάτων.
     

  • Ελάχιστο κόστος εγκατάστασης και σχεδόν μηδενική συντήρηση.
     

  • Ενεργειακή ανεξαρτησία οικολογικής φύσεως.
     

  • Η τοποθέτησή τους ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με εκείνους των συνηθισμένων ανακλαστήρων

          Για περαιτέρω λεπτομέρειες συμβουλευτείτε μας.

Πάνω