ΟΡΙΟΔΕΙΚΤΕΣ
(ΟΡΙΟΔΕΙΚΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΨΕΙΣ)

Οι οριοδείκτες είναι στοιχεία που οριοθετούν χώρους στους οποίους δεν επιτρέπεται να σταθμεύουν και να διέρχονται οχήματα ή ενδεχομένως να οριοθετήσουν τη διελευσή τους. Πάμπολλα είναι τα σημεία που επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν, όπως: Πλατείες, διελεύσεις πεζών, χώρους όπου απαγορεύεται η στάθμευση, πεζοδρόμια, διαγραμμισμένα τμήματα εθνικών οδών, έξοδοι ή είσοδοι εθνικών οδών και αυτοκινητοδρόμων κλπ.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι οριοδεικτών ανάλογα με τη χρήση τους και τον προορισμό τους.

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΙ ,   ΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ,   ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ - ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

(Δείτε επίσης : Οριοδείκτες Ποδηλατοδρόμων)


ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΙ ΟΡΙΟΔΕΙΚΤΕΣ

Η εταιρία μας, πρώτη στην προώθηση στην Ελληνική αγορά των άθραυστων πλαστικών οριοδεικτών, πρωτοτυπεί και πάλι με τους ανοξείδωτους εύκαμπτους οριοδείκτες «DELINOX».

Η επιτυχία τους οφείλεται σε σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως:

  • Οι οδηγοί τους σέβονται διότι αποφεύγουν να παραβιάσουν μεταλλικές επιφάνειες.

  • Η αντοχή τους στα καυσαέρια και στο κάψιμο από τις εξατμίσεις είναι αξεπέραστη.

  • Η εξαιρετική τους ορατότητα ημέρα και νύχτα βελτιώνει την ασφάλεια.

  • Η προστασία των αντανακλα-στικών ταινιών μέσα σε εσοχές συντείνει στη μακροζωία τους.

  • Υπάρχει η δυνατότητα αντικα- τάστασης του σώματος του οριοδείκτη χωρίς να πειραχτεί η βάση του.

  • Η λεία επιφάνεια τους κάνει ώστε να παραμένουν καθαροί από σκόνες, αλλά και να αυτοκαθαρίζονται με τη βροχή.

Οι οριοδείκτες DELINOX είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα τύπου 304, ώστε να ανθίστανται αποτελεσματικά σε καιρικές συνθήκες θέρους και χειμώνος και κυρίως στα καυσαέρια των πόλεων και των αυτοκινητόδρομων που προσβάλλουν τους πλαστικούς οριοδείκτες. Επίσης δεν τους επηρεάζει η ακτινοβολια UV.

Είναι σωληνοειδούς διατομής, με εσωτερικό μανδύα ενίσχυσης, το σώμα είναι ανεξάρτητο από τη βάση και συνδέονται με μηχανισμό ελατηρίου, ο οποίος επιτρέπει στο σώμα να καμφθεί μέχρι 90O χωρίς να υποστεί ζημιά.

Διαθέτουν αντανακλαστικές ταινίες κατηγορίας ΙΙΙ, δηλαδή ταινίες που κατά τη νύχτα αντανακλούν τα φώτα των αυτοκινήτων ως αυτόφωτες πηγές φωτός. Αλλά και την ημέρα, εξαιτίας της απαστράπτουσας επιφάνειας του ανοξείδωτου μετάλλου, η σήμανσή τους είναι εντυπωσιακή. Καίτοι μεταλλικοί, είναι ακίνδυνοι διότι εξωτερικά δεν υπάρχει αιχμηρό σημείο. Σε περίπτωση φθοράς του σώματος, υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης του χωρίς να πειραχτεί η βάση.

 

 

 

Τέλος, τα υλικά των οριοδεικτών που αφαιρούνται, δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον αλλά διατίθενται στην αγορά μετάλλων και αποφέρουν μέρος του κόστους τους.

Διατίθενται με ύψος 75 και 50 εκ. και διάμετρο Φ 90/80.

 

ΠάνωΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ


Απλοί οικονομικοί οριοδείκτες που επισημαίνουν χώρους αλλά με περιορισμένη αντοχή στην καταπόνηση που προκαλείται από τη διέλευση οχημάτων.


ΠάνωΥΨΗΛΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ - ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ


Οριοδείκτες ιδιαίτερα υψηλής αντανακλαστικότητας και αντοχής, οι οποίοι μπορούν να υποστούν αλλεπάλληλες διελεύσεις οχημάτων χωρίς να υποστούν ζημιά. Χρησιμοποιούνται κυρίως στις πόλεις με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο και σε όλα τα σημεία που απαιτούν κυκλοφοριακές διευθετήσεις.


Πάνω